U Humu se ponovno biraju najbolje rakije
20.10.2014.
U cilju promocije rakije, u nedjelju će se u glagoljaškoj utvrdi Humu održati 14. Smotra rakije pod sloganom "Domaća rakija je naša medižija. Sudjelovati mogu svi zainteresirani proizviđači. Pojedinac najviše može prijaviti najviše 7 rakija (sedam boca od 0.75l), od svake vrste po jednu: bisku, domaću običnu, rakiju s rudom, medenicu, šljivovicu-krekovicu, brinjevaču-smričku, te rakije s travama, voćem ili šumskim plodinama. Dobrodošli su i proizvođači voća u rakiji: grojze u rakiji, čerišnje u rakiji, višnje u rakiji, žižule u rakiji, smokve u rakiji, oskoruše u rakiji, itd.
Pravila nalažu da boce budu bez etiketa. Iste će na prijavljivanju biti označene brojevima kako bi ocjenjivačka komisija bila nepristrana. Po propozicijama bit će dodijeljene zlatne, srebrne i brončane povelje za svaku vrstu nagrađenih rakija, te posebno Velika platinasta povelja za sveukupno najbolju domaću rakiju, te posebna diploma za najbolju ambalažu. Kotizacija po vrsti rakije je 10 kuna.
Ovogodišnje izdanje Smotre kreće već u podne prijavom proizvođača u humskoj Polači. Dva sata kasnije te će iste rakije ocjenjivati komisija, a degustirat će ih i brojni gosti koji ovdje dođu da bi kušali domaću žesticu. Tko je proizveo najbolju rakiju komisija će obznaniti u 17 sati. Cjelodnevni program prati gastronomska ponuda te zabava uz živu glazbu.
Pravila nalažu da boce budu bez etiketa. Iste će na prijavljivanju biti označene brojevima kako bi ocjenjivačka komisija bila nepristrana. Po propozicijama bit će dodijeljene zlatne, srebrne i brončane povelje za svaku vrstu nagrađenih rakija, te posebno Velika platinasta povelja za sveukupno najbolju domaću rakiju, te posebna diploma za najbolju ambalažu. Kotizacija po vrsti rakije je 10 kuna.
Ovogodišnje izdanje Smotre kreće već u podne prijavom proizvođača u humskoj Polači. Dva sata kasnije te će iste rakije ocjenjivati komisija, a degustirat će ih i brojni gosti koji ovdje dođu da bi kušali domaću žesticu. Tko je proizveo najbolju rakiju komisija će obznaniti u 17 sati. Cjelodnevni program prati gastronomska ponuda te zabava uz živu glazbu.