S tartufima i autohtonim proizvodima, Buzet u vrhu gastronomije
09.11.2009.
Trodnevna manifestacija održavala se proteklog vikenda u prostranom šatoru na Mašimovoj škuji. Predstavilo se pedesetak proizvođača vina, rakija, meda, marmelada, pršuta, sira i dr. te sedam izlagača tartufa s područja sjeverne i središnje Istre. Najveći izloženi tartuf je težio 440 grama. Koštao je vrtoglavih deset tisuća kuna. Cijena kilograma prve klase istarskog afrodizijaka trenutačno stoji 15.400 kuna. U sklopu izložbe i sajma upriličen je kulinarski show u kojemu su se natjecali izlagači tartufa. Oni su pripremali jela s podzemnim gomoljem odnosno u subotu se pripremao rižot a u nedjelju ombolo s tartufima. Sajam je bio dobro posjećen tijekom cijelog vikenda, a za zabavni dio programa su se pobrinuli gunjci te bend "Trio mažinin".