Najuspješniji vikend tartufa u Buzetu
08.11.2010.
Buzet je još jednom potvrdio titulu grada tartufa. Naime, proteklog je vikenda u velikom šatoru na Mašimovoj škuji održan osmi po redu Vikend tartufa, sajam i izložba posvećeni kralju podzemnih gljiva, ali i drugim domaćim proizvodima.
Tijekom dva dana održavanja manifestacije skupocjeni gomolj izložilo je devet registriranih firmi za otkup svježih tartufa. Predstavilo se i 60-ak proizvođača meda, pršuta, vina, rakija, maslinovog ulja, sira, marmelada, gljiva i drugih delicija. Izlagači su bili s područja cijele Istre.
- Bilo je iznad očekivanja i u skladu s našim promocijama. Definitivno najuspješniji vikend do sada, kazala je u ime organizatora direktorica Turističke zajednice Grada Buzeta Nada Prodan Mraković. Ona ističe kako je u šatoru stvorena odlična atmosfera, a svoje su zadovoljstvo iskazali ne samo izlagači već i posjetitelji.
Sajam je u subotu svoja vrata otvorio već u 10 sati. Toga je dana održan uspješan kulinarski show novinara gdje je pobjedu odnijela ekipa Glasa Istre. Drugo mjesto je pripalo kuharima Radio Istre, a treće predstavnicima Radio Zone. Po prvi puta organizirana je uz pomoć Sportsko rekreativnog kluba Alba orijentacijska utrka "Lov na tartuf" koja se sastojala od kombinacije orijentacijskih zadataka i poznavanja povijesti buzetskog kraja.
U sklopu gastro sadržaja, a uz suorganizaciju Udruženja obrtnika Buzet održan je i "Buzet na pjatu" na kojem su se predstavili buzetski ugostitelji: Hotel Fontana, Old river, Konoba Most i Konoba Sv. Ivan te čino Rušnjak koji je bio kontinuirano u šatoru. U nedjelju je snimljena emisija s Reneom Bakalovićem, a gradonačelnik Buzeta Valter Flego pripremio je jedno vrlo zanimljivo jelo.
Vikend tartufa je obogaćen je i revijom tartufarskih i lovačkih pasa koju je buzetski TZ organizirao uz pomoć Kinološke udruge Buzet.
Tijekom subote i nedjelje prodano je više od 400 degustacijskih časa, a šator je, prema prvim procjenama posjetilo gotovo četiri tisuće ljudi.
Vikend tartufa je posjetilo dosta Buzećana, ali i ljudi s područja cijele Istre, Primorsko-roraske županije, Slovenije i Italije, kazala je Prodan Mraković. Nažalost, ističe kako informacija o nije uspjela stići do istarske obale, no unatoč tome, Prodan Mraković kaže: "Trudimo se da na jednom mjestu pokažemo kako možemo napraviti dobru atmosferu, da se osjeti Istra, tartufi i sve ono što mi imamo. Uz to, pokazali smo da na ovom području možem napraviti vrlo jednostavna jela s tartufima".
Tijekom dva dana održavanja manifestacije skupocjeni gomolj izložilo je devet registriranih firmi za otkup svježih tartufa. Predstavilo se i 60-ak proizvođača meda, pršuta, vina, rakija, maslinovog ulja, sira, marmelada, gljiva i drugih delicija. Izlagači su bili s područja cijele Istre.
- Bilo je iznad očekivanja i u skladu s našim promocijama. Definitivno najuspješniji vikend do sada, kazala je u ime organizatora direktorica Turističke zajednice Grada Buzeta Nada Prodan Mraković. Ona ističe kako je u šatoru stvorena odlična atmosfera, a svoje su zadovoljstvo iskazali ne samo izlagači već i posjetitelji.
Sajam je u subotu svoja vrata otvorio već u 10 sati. Toga je dana održan uspješan kulinarski show novinara gdje je pobjedu odnijela ekipa Glasa Istre. Drugo mjesto je pripalo kuharima Radio Istre, a treće predstavnicima Radio Zone. Po prvi puta organizirana je uz pomoć Sportsko rekreativnog kluba Alba orijentacijska utrka "Lov na tartuf" koja se sastojala od kombinacije orijentacijskih zadataka i poznavanja povijesti buzetskog kraja.
U sklopu gastro sadržaja, a uz suorganizaciju Udruženja obrtnika Buzet održan je i "Buzet na pjatu" na kojem su se predstavili buzetski ugostitelji: Hotel Fontana, Old river, Konoba Most i Konoba Sv. Ivan te čino Rušnjak koji je bio kontinuirano u šatoru. U nedjelju je snimljena emisija s Reneom Bakalovićem, a gradonačelnik Buzeta Valter Flego pripremio je jedno vrlo zanimljivo jelo.
Vikend tartufa je obogaćen je i revijom tartufarskih i lovačkih pasa koju je buzetski TZ organizirao uz pomoć Kinološke udruge Buzet.
Tijekom subote i nedjelje prodano je više od 400 degustacijskih časa, a šator je, prema prvim procjenama posjetilo gotovo četiri tisuće ljudi.
Vikend tartufa je posjetilo dosta Buzećana, ali i ljudi s područja cijele Istre, Primorsko-roraske županije, Slovenije i Italije, kazala je Prodan Mraković. Nažalost, ističe kako informacija o nije uspjela stići do istarske obale, no unatoč tome, Prodan Mraković kaže: "Trudimo se da na jednom mjestu pokažemo kako možemo napraviti dobru atmosferu, da se osjeti Istra, tartufi i sve ono što mi imamo. Uz to, pokazali smo da na ovom području možem napraviti vrlo jednostavna jela s tartufima".