Istra gourmet tour: bogatstvo Buzeštine na tanjuru konobe Volte
09.03.2014.
S ciljem promocije obrtničkih ugostiteljskih objekata i autohtone hrane i namirnica, u četvrtak je u konobi Volte u Kozarima održan Istra gourmet tour. Prema riječima domaćina i vlasnika konobe, Branka Golojke, objekt uspješno posluje još od lipnja 2002. godine. Goste iz Istre, Primorsko-goranske županije, te susjednih nam zemalja Slovenije i Italije mame tradcionalnom kuhinjom, domaćim namirnicama te sezonskim specijalitetima poput šparoga, gljiva, tartufa i dr.
Na gourmet večeri domaćini su putem dva menija predstavili tek dio bogate ponude. Gosti su, naime, te večeri mogli uživati u ovčjem siru s maslinovim uljem i tartufima, juhi od gljiva, raviolima s umakom od tartufa te domaćoj štrudli s jabukama ili, pak, u istarskoj maneštri, fužima s gulašom od divljači, punjenim purećim prsima s gljivama i sirom, bobićima na padelu te domaćoj štrudli s jabukama.
Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, koja je i nositelj projekta, podsjetio je da manifestacija traje od siječna do lipnja. Gastro večeri održavaju se dvaput mjesečno, a u gourmet turneju uključeni su i restorani iz Slovenije.
Buzetski gradonačelnik Siniša Žulić kazao je da se ovom večerom i ponuđenom hranom nastoji pokazati dio bogate gastro ponude buzetskoga kraja, dok je direktorica TZ Grada Buzeta, Nada Prodan Mraković, istakla kako uspjeh konobe leži i u tome što se domaćini trude da gostima bude ugodno a hrana dobra.