Istarska gourmet turneja začinjena tarufom u konobi Most
18.10.2013.
Sinoć je u buzetskoj konobi Most nastavljen drugi ciklus Istra gourmet toura u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije. Po promotivnoj cijeni od 120 kuna istinski ljubitelji eno-gastronomije uživali su u tradicionalnoj istarskoj kuhinji začinjenoj, čime nego s obzirom na lokaciju, kraljem gljiva – tartufom!
Istra gourmet tour pokrenut je s ciljem promocije ugostitelja i autohtonih proizvoda i onda kada turistička sezona ne traje. U gourmet priči sudjeluje 16 restorana i konoba, od čega se dva objekta nalaze u Sloveniji.
Dugovječni ugostitelji obitelji Marinac koji naraštajima pune tanjure izvrsnim jelima, dobitnici brojnih priznanja i nagrada, ni sinoć nisu razočarali. Na bogatom i originalnom meniju našlo se: pršut, sir s tartufima, topli domaći kruh, fuži s bijelim tartufom, nedeva, ramstek s crnim tartufom, kolač od sira i jabuka.
Riječ je o najstarijem ugostiteljskom objektu u Istri, koji djeluje još od 1933. godine.
Istra gourmet tour traje do 22. svibnja 2014. godine.