Pristupačnost

T.: 052/662-726 // F: 052/662-676 //
E: info@buzet.hr // Facebook // Youtube

Novosti

2500 pregača i kalendara za buzetska domaćinstva

28.12.2016.

Gradsko komunalno poduzeće Park i ovih blagdana daruje buzetska domaćinstva. Podjela prigodnih poklon paketa krenula je jučer, a narednih će dana svih 2500 buzetskih obitelji dobiti pregaču i kalendar s ekološkom porukom.  

Kako saznajemo od direktorice Parka, Ervine Kisiček, kalendar je izrađen i osmišljen u suradnji s buzetskim područnim odjeljenjima i matičnom Osnovnom školom Vazmoslava Gržalje. Sastoji se od šest stranica obogaćenih fotografijama djece u raznim ekološkim projektima.  Inače, buzetska osnovna škola nosi status Međunarodne eko škole sa zlatnim certifikatom, a kalendar se građanima dijeli više od deset godina. Doduše, u početku je bio jednolistni.

- Shvatili smo da postoji struktura građana kojoj kalendar mnogo znači. Kako imamo obavezu provoditi ekološku edukaciju, spojili smo ju s novogodišnjim darivanjem. I to u obliku kalendara. To je sitnica, ali mnogo znači. Gotovo da nema samačkog domaćinstva u kojem kalendar ne visi. Simboličan poklon paket je već postao tradicija, ljudi ga očekuju, kazala je Kisiček.

Ekološka je i pregača. Na njoj se nalazi reciklažni krug koji, kaže Erviina, bode u oči i uvijek iznova šalje poruku. Jer, za razliku od klasičnog letka, pregača se ne baca.

Grad Buzet

Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. Zaljubi se u suncem obasjane zidine. Udahni mirise njegovih šuma. Kušaj bogate okuse domaćih delicija. Prepusti se doživljajima, upoznaj njegove najskrovitije kutke, osjeti avanturu, postani dio prirode. U Buzetu pronađi sebe.

Kontaktirajte nas
  • Grad Buzet
  • II. istarske brigade 11
  • 52420 Buzet