Grad Buzet

II. istarske brigade 11
52420 Buzet
tel.: 052/662-726
fax: 052/662-676
e-mail: info(at)buzet.hr

Sport
28.02.17. 16:30

Tri bronce u Buzet

U subotu 25.2.2017. je u Poreču održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete u kickboxingu u disciplini point fight.

Natjecalo se 296 natjecatelja iz 52 kluba, a Fighter iz Buzeta predstavljali su Danijel Vodopija, Dora Cotić, Paola Brženda, Chiara Rytz, Karla Gržinić i Lea Fabris.

Natjecanje je u svim kategorijama bilo vrlo zahtjevno i svi redom borci su bili dobro pripremljeni, ponajviše jer se radi o kvalifikacijskom turniru za reprezentaciju.

Naša mlada ekipa pokazala je svoje vještine na treningu i tako na kraju odlazi klub sa tri brončana odličja.

Paola Brženda u kategoriji do 32 kg odlično se borila, a zaustavljena u borbi za finale. Paola brzo napreduje i sluša trenere što su ključni razlozi za uspjeh.

Dora Cotić u kategoriji do 47 kg imala je nešto manju konkurenciju, ali nikako ne zanemarivu što se spremnosti tiče. Dora se na Prvenstvu Hrvatske okitila broncom.

Chiara Rytz je uz još dvije naše predstavnice napadala postolje u kategoriji preko 47 kg i na kraju jedina stigla do postolja osvojivši broncu. Starije i iskusnije cure borile su se u finalu, ali Chiara svojim nastupima u zadnje vrijeme dokazuje kako cure u kategoriji imaju jaku protivnicu čije pravo vrijeme tek dolazi.

Kbk Fighet se priprema za Prvenstvo Hrvatske u Opatiji 18.3. i to za ustrast juniora (light contact) i starijih kadeta (point fighting).