Grad Buzet

II. istarske brigade 11
52420 Buzet
tel.: 052/662-726
fax: 052/662-676
e-mail: info(at)buzet.hr

18.03.17. 14:38

Sportaši 2016. Korina Zugan i Ivan Kisiček

Zajednica sportskih udruga Grada Buzeta na osnovu nominacija klubova i udruga sinoć je u buzetskom hotelu Fontana izabrala najbolje u 2016. godini. U kategoriji najbolje sportašice Grada Buzeta pobjedu je odnijela Korina Zugan, članica Kickboxing kluba Faighter Buzet, dok je u muškoj kategoriji za najboljeg sportaša proglašen Ivan Kisiček iz Rukometnog kluba Buzet. Najbolje mlade sportske nade su Paola Brženda iz Kickboxing kluba Faighter Buzet te Vedran Glavić iz Boćarskog kluba Istra aluminij iz Ročkog Polja. U Kickboxing klub Faighter otišla je još jedna nagrada. Njegova članica Iva Jeletić Prodan nagrađena je za najbolju trenericu. Oliver Lušić iz Rukometnog kluba Buzet ponio je titulu u kategoriji sportaša s invaliditetom.

Za izuzetne sportske rezultate u 2016. godini nagrađeni su: Vjekoslav Čičko, Patrik Vivoda, Marko Božić, Bojan Krota, Valter Nežić, svi redom iz Auto kluba Buzet autosport; zatim Enduro motocross klub Buzet te njegovi članovi: Valter Majer i Goran Majcan. Još su nagrađeni: Mateo Prelac iz RK Buzet, Mladen Jurada, član Streljačkog društva Augustina Vivode Buzet, ženska ekipa Kickboxing kluba Faigter Buzet, Športsko ribolovno društvo Mrena Buzet za 50 godina postojanja te Auto klub Buzet za 35. obljetnicu uspješne organizacije brdske auto utrke Buzetski dani.

Čedomor Žulić, član boćarskog kluba Istra aluminij iz Ročkog Polja i Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta proglašen je najuspješnijim sportskim djelatnikom, dok je Žulićev matični klub, Istra aluminij najbolji klub Grada Buzeta u 2016.

-Sport može biti i je pokretač zdrave i pozitivne sredine i ne budi nam žao novaca ili vremena što smo u njega uložiti. Svi zajedno možemo još više učiniti da se naša djeca, ali i mi odrasli ili malo stariji rekreiramo, treniramo, igramo i kroz to bolje osjećamo, poručila je Vilma Jeletić, predsjednica ZSUGB.

Nagrađenima je čestitao i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić. Smatra da je sport važna aktivnost koja malu sredinu poput Buzeta promovira ne samo u zemlji već i na svjetskim natjecanjima. Zahvaljujući brojnim sportašima i njihovim uspjesima te natjecanjima koja se organiziraju u gradu, sredina je još bogatija i bolja, poručio je Žulić. Nadalje, Žulić je podsjetio na titulu grada sporta koja je Buzet nosio 2016. godine. Dokaz je to, zaključio je, da su buzetski sportaši postigli dosege u rangu onih europskih.